Inspiration till ett bättre hem
Inspiration

Trendspaning Maj

Trendspaningen för både 2016 och maj månad ser rätt grå ut, men inte gått som tråkig utan olika nyanser av grått som gärna används som bas i våra hem. Det finns så många toner att välja på och det kan kännas som en djungel att hitta rätt. Läs mer om att tänka på helheten och att använda dig av olika gråtoner när du inreder i inlägget av DesignDuon för två veckor sedan, gå till inlägget här.

Trendspaning 2016

Grå nyanser ihop med florala motiv. Skärbrädan kommer snart i vår webbshop, av Sabina W Gustrin. Att pressa blommor själv och rama in är ett bra budgettips till att köpa färdiga tavlor. Då kan man även påverka vilka blommor och färger man använder i sin inredning.

Grått

Alcro har i månadens omröstning kommit fram till färgen Fjäder. De beskriver den som den ”skiraste, knappt skönjbara rökfärgad” och ligger i färgspektrat där den ljusaste tonen är på paletten här över. Från att i början av året ha sett mörkare toner av grått, blått och grönt är månadens färg ljusgrå, nästintill vit vilket igen visar att vi går mot ljusare tider och vill även inreda med ljusare toner.

John-Mehdi Ghaddas och Matilda Svensson

Naturen, skogen och djurlivet fortsätter vara en stor inspirationskälla under våren och försommaren. Det är förståligt att många dras till denna trenden nu under våren och början på sommaren. När naturen blir grönare, frön börjar växa och träd börjar blomma känner vi lite extra energi tillsammans med att dagarna blir ljusare. Här över ser vi till vänster Matilda Svenssons print You bug me, för att gå till produkten klicka här. Till höger ser vi fotografiet Fluga av John-Mehdi Ghaddas, kolla in här.

Sabina W Gustrin bricka

Här ovan ser vi en bricka av Sabina W Gustrin som snart kommer ut i vår webbshop och bokstäver som kan hängas upp på väggen av Rundqvists tryckeri, som även de snart kommer ut i shoppen.

Makramé design

Det traditionella hantverket och makramé har fått mycket uppmärksamhet under våren. Antingen har man valet att köpa färdiga produkter eller så kan man gå på diy-trenden och köpa ett diy-kit att ge bort eller själv knyta sin egna väggbonad eller ampel, båda här över hittar ni i vår webbshop, klicka här. Väggbonaden till vänster heter Asp och den till höger heter Ampel som finns i både natur och svart och kan kombineras med olika krukor och därav få olika uttryck som passar just din inredning.

Mönsterdesign

De mönster som det talas om just nu är stora blommor. Till vänster ser vi tapeten Nejlika av Therése Robsahm Riegler och framför står ett nytillskott i vår webbshop, krukor i keramik av Emelie Grönvall, se här. Till höger ytterligare en tapet av Therése, Röda blommor och båda tapeterna finns här.

Grå trender

Att arbeta med kontraster i toner, ljusa och mörka, naturella gråtoner med varma eller kalla eller grått som bas med accentfärger är ändå det som skapar lite mer spänning och ger liv åt inredningen. Matilda Svenssons räv har vi i vår webbshop som print, Sleep tight och hittas här, medan tapeten Sjögräs av Therése Robsahm Riegler till höger hittas här.

Trevlig söndag önskar
Inredningsspecialisten