Inspiration till ett bättre hem
Inspiration

Trendspaning 2017

Det finns både trender och icke trender just nu. Jag förstår om du tycker det låter märkligt, men faktum är att många olika saker är tillåtna. Ledorden för trendspaningen just nu är oändlighet och fritänkande.

Det vi Välkomnar är det artistiska och det personliga får större plats Konsthantverket är den nya designvaran! Höstens blå toner har blivit lite vattnigare och dovare, med inslag av dova lila/rött, naturtoner och grönska. Grönska, grönska i form av gröna toner och grönska i form av faktiska växter! Det finns växter som vi faktiskt mår bra av, som fredskalla, murgröna och svärmorstunga. De avger syre under natten och används till fördel i sovrum. Här nedan ser du populära färgskalor från Alcro just nu, där den lite gröngrå Jokk blivit utnämnd till månadens kulör.


De tre Formextrenderna är:

Austronautica
Hav och rymd. Organiska former vs hårda linjer, rent, cleant och fräscht. Marina ränder, vilket känns som ett klassiskt sommar mönster som kommer tillbaka varje år.
Hantverksmässig lyx. Att det handgjorda, unika höjs upp vilket vi ändå sett under tidigare trendspaningar.
Retro futurism. Tekniskt, månen, reflekterande ytor, stål och plast. Sovjetinspirerat med sportiga och lekfulla inslag. Klarblått, vitt, orangerött och gult mot en grå bas. Det talas om 60-talets amerikanska framtidsoptimism efter det Kalla kriget, något säger också att det är en fortsättning på 80-talets poppiga trend som vi sett det senaste, inte minst inom modet.

trender 2017

Monolith
Moderna klassiker. Enkelhet, tidlöst, nedtonat och bra hantverk. 1900-talets möbelklassiker, geometri, konstobjekt och materialet står i fokus som trä, sten och lera.
Honung och bränt. Black is the new black är en av årets mattränder, med sotad och grillad mat som bröd och grönsaker och bläckfiskfärgat. Sweet cleaning handlar om att sötsaker som är lite nyttigare gjorda på honung och alternativa sirater. Det sotade och honungstoner ser vi inom inredningstrenden tillsammans med rostorange, grått och vitt.
Wabi sabi. Detta är de mest iögonenfallande och karaktäristiska uttrycken hos traditionell japansk skönhet, vilket handlar om det ofullständiga och tillfälliga. Keramik, operfekta former, naturmaterial, textilier och en enkelhet i formspråket. Dova naturtoner präglas färgskalan av.

trender 2017

Milk & Flowers
Amerikansk ökenlandskap. Välkommen till ett varmt New Mexico med 60- och 70-talets hippie influenser som är spirituell, tillåtande och artistisk.
Bio-material. Abstrakta organiska former, naturmaterial, konsthantverk och växtlighet. Färgskalan innehåller mycket färg, både mjuka grå-lavendel, kulörta turquiose och rosa samt dova röda och terrakotta.
Kroppsacceptens. Den hälsosammare maten och människan kan ta del av nya produkter som flytande näring, bakteriekulturer, veganska eller egenprocessade mjölkprodukter.

trender 2017


Det gäller att ta till sig det från trender som man vill. Till stor del flyter gamla trender in i de nya och blir en variant. Inom inredning konsumeras inte stilar lika snabbt som i modebranschen. Naturen fortsätter att ha en stor betydelse för oss (och kommer antagligen alltid att ha) som balanseras upp med mer strikta kallare- och poppiga stilen eller den grafiska. Det som känns nytt och spännande är att se att fler matinfluenser inspirera.

HANDLA STILEN med marina influenser på tapeten Flod av Therése Robsahm Riegler, grå-sotig keramik av Frida Eklund, och sotsvart svarvad ljusstake från Svenska Station. Både poppiga och grafisk konst av Henri Hiltunen, poppiga färggranna tapeter av Therése Robsahm Riegler och både grafiska assietter och färggrann konst av Patternplan. En designer som fick bra uppmärksamhet på Formex var By Malevik med sina färggranna mönster med massa grönska!

Ha en fin söndag!
/Inredningsspecialisten