Inspiration till ett bättre hem
Inspiration

Trendanalys Furniture & Light Fair 2016

Efter Möbelmässan eller Furniture & Light Fair i Stockholm i förra veckan har vi sammanställt fyra trender med inspiration av det som presenterades på mässan. Olika företag har såklart olika sätt att ta sig an eller rikta in sig på trender beroende på från vilken del av branschen de kommer från. Denna inspirationen känns lite mer teknisk och vi har mjukat upp förklaringarna och inspirationen en aning, för att göra den lättare att ta till sig.

Den upptäcksresande 1

Den upptäcktsresande / Forskaren
Denna stilen handlar om det vi upptäcker just nu, mer tekniska lösningar i t.ex. textilier, innovationer och spännande material. Samtidigt är den upptäcktsresande alltid intresserad av olika kulturer, material och nya resmål. Exotiska mattor, spännande mönster, texturer och färger.

”If we knew what it was we were doing, it would not be called research, would it?” Albert Einstein

Den upptäcksresande 2

Stilen innehåller mycket kontraster, svärta, dova vinröda toner, sten och andra hårda material och former. Samtidigt textilier från Turkiet, vilka snart kommer upp i vår webbshop.

”Immersed in the journey, designers allow their thought process to guide them rather than becoming sidetracked by the end goal.”  från Global trend Directions 2016/17 by Camira

Visionären Moodboard 1

Perspektiv / Visionären
Stilen har ett stort fokus på arkitektur, rumslighet och perspektiv. Den leker med former, det taktila och positivt mot negativt. Stilen är grafisk, origami-kantig och nätkonstruktion. Samtidigt som den är sval och lugn, med glas, en grå bas, svart-vitt och några både mjuka och starka färgklickar. Tallriken är från PatternPlan och finns i vår webbshop: https://www.inredningsspecialisten.se/produkt-kategori/kok/tallrikar-kok/

”Create a compelling vision, one that takes people to a new place, and then translate that vision into reality.” Warren Bennis

Visionären Moodboard 2

Det handlar om en balans inom arkitekturen, färgskalan och livet. Vad är viktigt för oss? För många är det att stressa av och vara med de som känns viktigast för en själv, där kommer den andliga biten in med yoga och mindfullness och då är både den ljusa marmorn och glas två material som passar bra in i denna lugna och lite striktare stilen.

Trädgård o Naturen Moodboard

Naturens labb / Trädgårdsmästaren
Denna stil är jordnära och tillbaka till våra rötter. Transparens inom produktion och att både titta på det naturliga och biomimiken gör att vi kan komma så mycket längre och förstå hur naturen fungerar. Odling av egna blommor och grönsaker blir symbolen för liv och det hållbara i framtiden. Det ska ligga en tanke bakom. Matilda Svenssons anteckningsbok av 100% återvunnet papper passar så väl in, se: https://www.inredningsspecialisten.se/produkt/notebook/.

”Natural science does not simply describe and explain nature; it is part of the interplay between nature and ourselves.”  Werner Heisenberg

Trädgård o Naturen Moodboard 2

Det är en naturlig färgskala, mycket grönt och naturens material som trä, trä, trä! Men det finns även vackra mönster och färgskalor att upptäcka när man tittar i mikroskopet – spännande! Martina Green arbetar med alger tagna direkt från naturen, här i form av tånglyktor, som ni hittar här: https://www.inredningsspecialisten.se/produkt-kategori/inredningsdetaljer/ljusstake/.

”Looking down a macro lens reveals the beautiful details of nature, inspiring color, pattern and structure.” från Global trend Directions 2016/17 by Camira

Hantverkaren Moodboard 1

Hantverkaren / Samlaren
Stilen är kunskap och skicklighet om material och hantverket och önskan att vilja föra dessa hantverkstraditioner vidare. Det är ett stort fokus på det handgjorda och romantiska, second hand och pyssel. Det finns oändligt många idéer, minnen och produkter som kan få stort mervärde för köparen när detta förmedlas på rätt sätt.

”Skill is the unified force of experience, intellect and passion in their operation.” John Ruskin

Hantverkaren Moodboard 2

Färgerna är ganska kontrastrika med det naturliga eller svärtade träet, klara toner av rött och grönt mot lädrets bruna, metallen och terrakottan. Materialen kommer från naturen; ull, läder, trä och kan användas på många olika sätt och tekniker. Handduken av linne från Turkiet kommer snart upp i vår webbshop.

Vi önskar er en trevlig helg,
Inredningsspecialisten