Inspiration till ett bättre hem
Inredningstrender November
Trend

Trend: November i sin höstprakt

Höstens trendrapporter handlar mycket om naturen, med en grafisk- och lekfull kontrast. Att vi gång på gång kommer tillbaka till naturen är inget konstigt eftersom vi lever med fyra tydliga årstider där naturen varje gång hänför oss: Spricker upp, porlar, slår i blom, bryts ned igen och skapar en värld full av gula, röda och bruna toner för att till sist bli vit, isprydd och skör med ett dovt mörker som kontrast. Till detta krävs alltid en balans av former och färger som bryter av för att skapa en spänning. Vi har en tendens att vilja blanda fina matta ytor med råa naturmaterial och glänsande, för att på så sätt skapa effekter och djup.

Trender Nov

November är i full gång och just nu ser man en övergång från gröna toner till blått, murriga som pastelltoner. Akvarell, keramik, matthet vs. metallens glansighet och mönster som mjuka ränder eller storblommiga i murriga färger passar till hösttrenden. Grön marmor och metallfärger som koppar och guld är fortfarande hett och liknande färger ser man i lövhögen på marken. En mjuk grå bas passar fint ihop med bruna och blå toner och en stänk av coral eller rosa ger en kick.

Inredningstrender November

Vi vill skapa en mysig atmosfär hemma under hösten och då är det bra att tänka på vilken typ av belysning man har, hellre flera små ljusskällor än en stor. Ha en dimmer på lampan eller byt till färre watt, tänd ljus och ta fram textilier i form av plädar, kuddar och gardiner eftersom de skapar en mjuk känsla. Det handlar mycket om detaljer just nu och då vill jag passa på att poängtera att man måste skapa en bra grund med väggar, golv och tak innan man går in på placering av möbler och alla dessa underbara detaljer! Var inte rädd för att köpa accessoarer med mönster eller färg, de kan lättare bytas ut och användas i ett annat rum tillsammans med andra möbler och färger.

Hoppas novembers trend-moodboard ger inspiration i höstmörkret,
Välkommen till inredningsspecialisten.se!