Inspiration till ett bättre hem
Inspiration

The Folklore Company

Med rötterna i de trolska hälsingeskogarna har Sofia Magnusson vuxit upp i miljöer där handarbete och hantverk varit ständigt närvarande. Var och varannan stugvägg pryds av bonader av varierande kvalitet, men samtliga broderade med stolthet och kärlek. Vad skulle inte symbolisera henne och sitt arv bättre än att pryda sin storstadslägenhet med en bit folktradition?

Problemet kom dock när Sofia bestämde sig för att skapa en bonad med en något modernare touch, med text av Neil Young istället för citat av Tegnér. Att det skulle vara så svårt … Så började The Folklore Company växa fram, som idag hör till den starkt växande diy-trenden och har på senare tid fått fin uppmärksamhet av Jenny Strömstedt, Camilla Läckberg och Lisa Lemke.

The Folklore Company är en del av Inredningsspecialisten sedan några månader och vi ställde några frågor till Sofia Magnusson om vad som inspirerar henne med mera!

Vad får dig att vilja arbeta kreativt och varifrån kommer din inspiration?

Min inspiration kommer från möten, människor, former, bilder, naturen – ALLT som är vackert!
The Folklore Company
Underbara inspirationsbilder, här finns våra broderikit som ligger bra i tidens diy- och hantverkstänk.

Hur och var arbetar du?
I dagsläget är det endast jag som jobbar operativt i företaget, och då rör jag mig mellan kontoret hemma och ett lager i Billdal efter behov. Inom kort kommer detta förändras, men exakt hur organisationen kommer se ut + var den kommer finnas är ett spännande arbete som kommer bli klart först under hösten.
broderi folklore company
Små hjälpande fingrar på arbetsplatsen samsas med broderimaskiner och ett lager.

Hur kom det sig att du började arbeta med broderi?
Men rötterna i Hälsingland, där väggbonader är mer regel än undantag, var det givet att jag skulle ha min personligt designade bonad på väggen hemma. Det var i samband med detta som jag insåg hur onödigt föråldrad handarbetsbranschen var. Jag kunde inte hålla mig från att se om jag hade någon möjlighet att påverka i ”rätt” riktning och här sitter jag idag…

Vad är din bakgrund?
Kommer – kanske lite otippat – närmast från en roll som verksamhetsutvecklare och projektedare på ett litet VVS-företag… I övrigt ett stort fan av – förutom min familj och mina vänner – att vara egenföretagare, 70-tals rock, cava, Hälsinglands blå berg, hundar och bio på vardagar – Den bästa avstressaren!
Broderi design
Kolla in mitt sortiment av broderikit här, så passande för att stressa av eller ge bort i present! Uppe i mitten ser du inlägget från Jenny Strömstedt och nere till vänster är från ett fantastiskt samarbete med Håkan Hellström.

Ha en fin söndag!