Inspiration till ett bättre hem
Inredningsspecialisten
Inspiration

Skaffa stilen hösten 2017

Här kommer en kort sammanfattning av de tre olika stilarna som presenterades under Formex-veckan i Stockholm. Samt vad du kan göra för att skaffa stilen!!

De tre olika stilarna kallas för Body Comfort, Raw Luxury och Creativity och handlar om där vi är i dagens samhälle med ett starkt miljötänk, stor kreativitet och samtidigt som vi kan kosta på oss att unna oss det vi vill ha och inte bara behöver.

Det ”inre rummet” har hög status, det privata och den personliga relationen till design och konsthantverk. Det är mysigt, mjukt, stora volymer och bekvämt. Att det är osäkert på sina håll i världen för att vi söker efter trygga lösningar och kärnvärden. Det naturaga möter avancerad teknologi, ett driv att hitta nya bättre material. En hållbarare livsstil med slow cooking, alternativa proteiner och flexitarianism.

Body Comfort
Stora volymer och en fascination för proportioner står i fokus. Vi intresserar oss för vad som är genuint, att skapa livskvalitet och välmående, som samtidigt stimulerar våra sinnen. Färgskalan går från terrakotta, beige, lera, rost och läder till plommon och syren. Naturgarvat läder med gyllene patina möter sammet och mer moderna material som bio- och proteinmaterial. Många skandinaviska designelement som ljust trä och fårpäls ger en ombonad känsla, så kallat hygge.

Formex 2017
Här hittar du vackra lampor i keramik, med eller utan glasering där den utan glasering har vackra terrakottafärgade inslag, Linn keramik (vars vackra keramikskålar är nere till hö.). Möbeldekorationer, perfekta om du vill göra om gamla, nya eller tråkiga möbler hemma! Av Frontcover. Kuddar som har olika färger på varsin sida, samt babypläden på gunghästen och pläden nere i mitten, av Simon Key Bertman och finns i tre olika färgkombinationer. Prints till hö. av Graffirmation där kollektionen SPACE passar bra för denna stilen. Värmeunderlägg av Sabina W Gustrin har precis de rätta färgerna med syren, guld-creme och grått. I mitten FROSTA design och deras vackra väggbonad i makramé Våg.

Raw Luxury
Höst i fokus med sotiga toner och små accenter av ametist och smaragdgrönt. Hantverk, det konstnärliga och det dramatiska dominerar. På matsidan märks detta på umami och rökta smaksättningar i mat, drinkar och desserter. Stilen är lyxigt, tunna svarta linjer, oxiderade metaller, grafiska mönster och transparens.

Formex 2017
Till vä. textilier i svartvitt, samt i blått nere till hö. av Simon Key Bertman. Fondväggen bakom soffan är från ett konstverk av Henri Hiltunen och brickan/värmeunderlägget med rosa mönster av By Malevik. Prints i ramar som skänker kunskap om diverse ämnen, av Kunskapstavlan. Print längst till hö. visar på surfställen i Stockholm, av Läjet Printworks och finns i flera olika variationer. Mitten till vä. assiett av PatternPlan med starkt grafiskt formspråk, hon har även skapat den vackra pläden Viskadalen i brunt, rost och rosa-syren. Längst ned till vä. kudde Organism av Hillevi Pärn som finns i två olika format. I mitten vackert naturfotografi av John Mehdi Ghaddas, Dimma, som passar perfekt in i denna stilen!

Creativity
Inspirationen kommer från vardagen, det som är skräp för den ene är konst för den andre. Ready-mades, mis-match och en blandning av färger, mönster och bulliga former blandas med enkla, stramare former. ”Nöden är uppfinningarnas moder” med en stor portion kreativitet, second hand och humor.

Formex 2017
Grafiska print som både är snygga och ger kunskap, av Kunskapstavlan. Textilier, rutiga i samma kulör eller varierat rutmönster och kan med fördel kombineras med varandra. Av Simon Key Bertman. Tapet till hö. av Therése Robsahm Riegler som är ritade för hand. Take away koppar med fantastiska filurer på, av Lotte Kölare. Nere i mitten art print av PatternPlan som passar fin fint ihop med Henri Hiltunens konst!

Vi önskar dig en fin söndag,
Inredningsspecialisten