Inspiration till ett bättre hem
Inspiration

Påskinspiration

Ofta skapar man olika arrangemang inför påsken och andra högtider. Det är väldigt lätt att köpa nytt varje gång men det är också enkelt att återanvända. Denna krans är sparad från julen, där mossan är borttagen.

Krans 1

Det finns flera olika saker man kan göra med en krans; sprayfärga den, linda in i grova snören eller att på ett väldigt grovt sätt klä in den med påskliljor. Det är ett väldigt snyggt sätt men möjligtvis lite svår att få till om man vill binda kransen.

Krans 2

Ett annat sätt är att klä in den i olika slags ris, grenar, eller gröna växter vilket gör att du håller själva kransen intakt och kan återanvända den flera gånger. I detta fall valde vi att klä in kransen så att man fortfarande ser kransens bas, därtill sattes några fina ägg på.

Krans

I en underbar femrummare i Stockholm ser vi Annika Almborgs bänk gjord av drivved. Ett material som gör att alla bänkar blir unika. Simon Key Bertmans pläd Stripes & Dots är indelad i fyra stora rutor där textilen är olika vävd, till den en stor kudde med samma namn där framsidan och baksidan är olika vävd och den rödrutiga Gradient & Squares som även den finns i en större storlek. Vi älskar tulpanerna på köksbordet, enkelt vackert och så mycket påsk!

Bänk dots pläd rutig kudde

Vad vore påsken utan påskliljor!? Här är de satta i en stor glasvas till vänster, vilket är ett mycket enkelt men läckert sätt att presentera dem på. Då behöver påskliljorna inte trängas med rötterna i en liten kruka och det blir ett lite rustikare utseende. Till höger har en liten ensam påsklilja fått sitt bo i en kopp som är ett gammalt secondhandfynd.

Påskliljor

Kuddarna Organism och Grönhult från Hillevi Pärn förgyller vårfikat ute och snart kommer pläden i vår shop i samma mönster som Grönhult.

Rönnäs kuddar och pläd

Annika Almborgs fina bord med söta lerskålar på skulle passa fint ute på terrassen eller varför inte som sidobord i vardagsrummet.

Litet träbord

En favorit har alltid varit nejlikor och dessa i koral känns väldigt passande ihop med stolarna, kransen och den gröna väggen. Framförallt sätter de lite färg på påsken!

Nejlikor

Matilda Svenssons anteckningsbok gör en vårglad och tillsammans med Martina Greens tånglyktor gör de hela skrivbordet! De gröna och större tånglyktorna är gjorda av finger/sockertång och de mindre är gjorda av purpurtång, om bara några veckor kommer tången ha vuxit sig stark i havet så det kan plockas ännu mer och det ser vi fram emot.

Matilda Notebook Martina Lyktor

Ibland kan det enklaste vara det snyggaste. En enkel gren i en gammal ärvd bokhylla, med en bok om växthus, hur passande är inte det när alla planterar sina fröer i väntan på våren!

Gren i bokhylla

Vi på inredningsspecialisten önskar er alla en trevlig helg och inspiration inför påsken!