Inspiration till ett bättre hem
Inspiration

DesignDuon – Köksöverskåp i vardagsrummet

Det är söndag och dags för oss på DesignDuon att förhoppningsvis berika denna dag med ytterligare ett inlägg för inredningsspecialisten!

Dagens inlägg kommer handla om ett bra alternativ till väggskåp/tv-bänk/vitrinskåp, ja kalla det vad du vill! Det finns nämligen många snygga alternativ till dessa idag men oftast med en lite saftigare prislapp. Om man dessutom är ute efter ett något grundare skåp blir även alternativen färre.

Med detta som bakgrund började vi i vår jakt på den perfekta hyllan/skåpet till vardagsrummet att kika på andra alternativ och kom slutligen fram till att köksöverskåp skulle vara optimalt både prismässigt och utseendemässigt!

DSC03636
DSC03637
Den långa väggen har tillfälligt fått prydas med ett gustavianskt skåp som nu kommer att få en ny plats.

Sagt och gjort så blev det en tur till IKEA där 3x metod köksstomme för överskåp med måtten 80×83 och djup 40 cm inhandlades. I och med det breda måttet så valde vi dubbla luckor av typen Veddinge men här kan man naturligtvis ta den lucka man gillar bäst! Är man exempelvis ute efter mer av en ”vitrinskåpskänsla” kan man välja luckor med glas.

Främsta anledningen till att vi valde just Veddinge var för att denna är målad till skillnad från de flesta övriga luckor som är folierade. Vi ska nämligen måla hela skåpet och färgen fäster bäst om luckan är målad och inte folierad.

DSC03641
Metod stommarna var väldigt enkla att sätta ihop.

TIPS! När ni befinner er på IKEA kan ni dessutom gå till köksavdelningen så hjälper dem er att göra en plocklista till ta-själv-lagret så slipper man komma hem för att efterhand inse att man glömt något!

DSC03644 DSC03646

Då lägenheten är gammal är det inte ovanligt att väggarna kan vara av varierad kvalité varför vi valde att sätta ben på våra skåp. Vill man istället sätta upp dem på väggen kan man använda sig av IKEAS lister precis som man gör när man bygger kök.

Då skåpen är gjorda för att hänga högt upp på väggen finns det stora skruvar på ovansidan. Vill man skapa en lyxigare känsla kan man beställa en vacker marmorskiva att lägga ovanpå, vill man gå på ett mer plånboksvänligt alternativ kan man kapa en mdf-skiva i rätt mått och måla in i samma eller en annan färg än skåpen. Våra skåp kommer senare att få samma gräddiga färg som det gustavianska skåpet som syns på tidigare bilder, bänkskivan är dock inte helt bestämt ännu.

Nedan ser ni resultatet innan den är målad och med toppskiva, vi är jättenöjda! Hoppas ni gillar det och kan bli inspirerade till något liknande.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

DSC03647
DSC03648DSC03656DSC03653
Foton: Josephine Nilsson – DesignDuon