Inspiration till ett bättre hem
Inredningstrender Januari - 2016
Trend

Inredningstrender Januari – 2016

Nu har det nya året satt igång och tidigt börjar det viskas om olika trender inom mode och inredningsvärlden. Det jag kan se är att det transparenta, skira och glansiga syns mycket inom modevärlden. Det grafiskt randiga eller asymmetriskt ser man inom modet, medan man ser mycket zickzack inom inredningstrender. Det svarta har för en liten stund byts ut mot mörkgrått eller blågrått.

 Pensel grå

Alcros januarifärg är en guld-brons ton som kallas Florida, det är en färg som synts redan mycket under 2015 och passar bra med andra nued-toner och det mörkgrå. Årets Pantone-färger är däremot Rosa Quartz och Serenity, en varm rosa ton och en lila ton. De känns våriga och de skiljer sig ifrån vad vi sett på ett tag. Alcro har även släppt populära kulörer för 2016 och det är många naturtoner, med ljusgrått, kall beige, mörkgrått och blågrönt. Bra basfärger att utgå ifrån i sin inredning.

 Inredningstrend Januari 2016 - bild

När det kommer till bilder och speciellt fotografier så ser jag mycket känslor just nu, fint fotade naturbilder med vacker stämning och ofta svart vita eller i få kulörter. Det fina är att mixa upp en tavelvägg med olika stilar och målningar, skisser och prints ihop.

 Videung - grå

Det jag ser fram emot är Formex-mässan i Stockholm den 20-23 januari för att höra om ytterligare trendspaningar för 2016, samt lyssna till fantastiska föreläsningar och se bra produkter. Självfallet kommer det inlägg efter detta, om vad vi sett och hört.

 Inredningstrender Januari - 2016

Trevlig helg!

Inredningsspecialisten.se