Inspiration till ett bättre hem
trendig höst
Inspiration

Höstens trender

Vi går mot den mörkare tiden på året, så gör även de trendiga färgerna. Mörkblått, blågrått, mörkgrön, plommon och senap är stora färgtrender under hösten. Detta matchas fint med en färgstark accent i rött eller en sotig, softare rosa. Stilarna har en lite lyxigare känsla med många olika material och hantverk. Här nedan ser ni de fyra stilarna som är en sammanfattning från olika trendspaningar för hösten.

Färgtrender
Månadens Alcro- kulör för september är en mörk grönblå färg. Världens ledande färgföretag AkzoNobel har precis utnämnt årets färg som är Denim Drift, den är lite ljusare i tonen och om vi kommer se mer av den till våren skulle vi inte vara förvånade.


Nordisk kyla

Bleka pasteller med det kalla blå ljuset som hör vintern till, tillsammans med ljusa och sotiga kulörer. Gråskalor, vitt och pasteller med linne, ljust trä, rotting, porslin, ljust läder och marmor. Det taktila är i fokus, det vill säga att man använder sig av olika strukturer och material, matt vs glansigt. Slow Living talas det om, vi kallar det gärna för High Craft som handlar om att förhöja handarbetet till en lyxigare känsla.

Ledord: Hållbarhet, pressa din egen olja eller utvinn din egen honung. Vinter som passar till husets allmänna ytor, som vardagsrum och hall.

Nordisk trendSkaffa stilen i butiken:
trender
Kuddarna Organism till vänster av Hillevi Pärn och Shoelaces Avocado av Simon Key Bertman (vi ser baksidan av kudden till höger) i butiken hittar ni dem här. Prints med djurmotiv, här Print Lo, av Lisa Hult Sandgren har alla samma stil men olika motiv, se här. Kolla in Annika Almborgs lampa i rotting och linne (ej på bild) som passar bra in in denna stilen, klicka här.


Exotiskt sprakande höst

Även kallad Santa Fe eller Miami Déco som startade året med starka toner som Milkshake, South Beach och Florida och ett fokus på Amerika, det glamorösa, lekfulla och pulserande stadslivet. Nu under hösten tar den mer inspiration av den indianska och afrikanska stilen som är färgstark med mönster, jordnära toner, hetta och grafiska mönster.

Ledord: Höst, med fokus på värmen inomhus, brasa, kontraster som lyx vs naturligt, matt vs glansigt, dova toner vs färgstarka accenter. Orange-rött, rosa, grönt, jord, grön marmor, mässing och guld. Passande för vardagsrummet och köket.

Hösttrender 2016
Skaffa stilen i butiken:
Exotisk trend
Hetta med pläden Viskadalen av Patternplan (på bild) eller Lentils (ej på bild) av Simon Key Bertman hittar ni i vår webbutik här. Kelimkuddar i olika storlekar och mönster från Svenska Station (på bild) eller kudden Lentils (ej på bild) av Simon Key Bertman hittar ni här. För tillhörande konsttryck med passande färger, se trycken Nils Ferlin på bänken eller Wilhelm Stenhammar av Rundqvists boktryckeri.


Skördetid

Trenden har påverkats sedan länge av hållbarhet med något vi kallar för High Craft som är en form av finare, gediget hantverk. Vi vill ha äkthet och komma tillbaka till att bruka jorden. Det nya för hösten är ett fokus på tekniska lösningar och friluftslivet, då gärna med riktig design, bra material och att hitta lugnet i naturen, trädgården och i skogen. Stilen kan ge nästan en sakral känsla och har ett vackert djup.

Ledord: Gröna och gärna mörkgröna toner, orange-röda accenter, vitt och naturtoner, skog, dova färger med starka accenter, trä, hållbara textilier, teknisk design, Skördetid och passar utomhus och växthuset som vardagsrummet, arbetsrummet sovrummet. Det är en stil som man lätt kan ta till sig.

trender 2016
Skaffa stilen i butiken:
trender
Plädar Viskadalen Vår av Patternplan och pläden Lemon av Simon Key Bertman hittar ni bland våra plädar, klicka här. Print Moder Jord av Pernilla Algede hittar ni bland alla hennes fantastiska textilier (som hennes grön-blå kuddar Mareld) och prints här. Till höger ser ni en stor ampel med glasvas till av FROSTA design, kolla in den samt alla deras amplar här. Kudden till höger heter Grönhult och är från Hillevi Pärn, för att kolla in den klicka här.


Varma mörker

Med inspiration under våren från Bauhaus och Memphisgruppen har en nyare och mer sofistikerad version kommit. Tonerna är dova och färgen blå är central. En gnutta humor är kvar med mycket splash-effekter och grafiska mönster. Formen är överordnad funktionen.

Ledord: Sen höst, passar perfekt för sovrummet. Blått, blågrått, plommon, ljust trä plywood, mönster, mycket textilier, hantverk. Inomhus.

trender 2016
Skaffa stilen i butiken:
sovrum
Rutig kudde Gradient & Squares blå till vänster, pläd Avocado (i båda bilderna) och kuddarna Gradient & Squares grön och Shoelaces Avocado är alla från Simon Key Bertman och ni hittar dem här. Till vänster ser vi även Foto Kattuggla av John-Mehdi Ghaddas, som ni hittar här och Tånglykta stor av Martina Green som ni hittar här. Till höger ser ni en vegetarisk jakttrofé av Annika Almborg som ni hittar här samt två fotoprints av Pernilla Algede ur kollektionen Skog, som ni hittar här.

Ha en fantastisk söndag,
önskar Inredningsspecialisten