Inspiration till ett bättre hem
FROSTA design
Inspiration

FROSTA design

Anna Wallin Hallgren och Monica Svalander knyter, väver och tillverkar allt för hand i företaget FROSTA design. De arbetar med väggbonader och amplar, samt tillverkar DIY kit i både vävning, makramé och virkning. Deras produkter blir unika eftersom det alltid blir något som de utvecklar eller gör annorlunda för varje nytt exemplar och de gör endast ett begränsat antal av varje. Anna och Monica bor i Göteborg och eftersom de båda är mycket ute på havet blir deras produkter präglade av havet. Makramé är en teknik som utvecklats genom knopar och nya användningsområden ombord på båtar. Deras leverantörer är i så långt möjligaste mån svenska.

Frosta design

Vad får er att vilja arbeta kreativt och varifrån kommer er inspiration?

Vårt arbete består av två delar, det ena är en process av skapande då man ofta arbetar själv och den andra är en mycket mer social process då vi håller alla våra workshops. De två delarna kompletterar varandra på ett skönt sätt. Vi har alltid arbetat kreativt, kanske för att det är där vi får näring. Eftersom vi själva mår så bra av vårt skapande så känns det naturligt att vilja sprida det vidare. Det är otroligt roligt att få följa någon som vågar sig på en ny utmaning, och att se ödmjukheten och glädjen som växer fram under arbetets gång.

Frosta design inspiration

Vi får inspiration från allt omkring oss. Det kan vara naturen, textila ytor, gammalt hantverk, funktionella lösningar men även samtal, musik, generositet och skratt. På något sätt är det väl så med kreativitet att den är lättväckt i en tillåtande miljö och skräms gärna bort i en mer kontrollerande. Man måste vara noggrann med vad man omger sig med. När det låser sig i kreativiteten kan man försöka hitta orsaken, då är det lättare att hitta tillbaka. Vårda och värna om kreativiteten som ditt skötebarn.

Inspiration collage

Hur och var arbetar ni?

Vi arbetar oftast mot en vägg eller hänger makraméer och amplar i dörröppningar. Man kan även spänna upp på ett bord. Vi flyttar runt mycket. Om det går står vi ute. Vi följer gärna solen. En mindre makramé kan man ta med precis vart man vill.

DIY makramé

DIY-kit med amplar, lampa och väggbonader, för att se i webbutiken klicka här.

Makramé lampa

Hur kom ni till att arbeta med makramé?

Monica och jag, Anna, har en lång historia gemensamt. Vi utbildade oss till skräddare och konfektionstekniker på 80-talet. Därefter har vi arbetat inom olika arbetsfält men vi har alltid varit väldigt nära och haft en plan att någon gång kunna arbeta tillsammans. Det var flera saker som sammanföll då vi satte igång med denna del av FROSTA designs arbete. Efter att ha arbetat med virkning av inredningsprodukter kändes makramé och vävning som en naturlig följd. Att arbeta pedagogiskt har alltid varit viktigt för oss båda, det får vi utlopp för i våra DIY kits och då vi anordnar workshops.

Makramé ampel

Amplar i interiör och utomhus ger en underbar sommarkänsla, se dem i shoppen här.

Vardagsrum

Trevlig söndag önskar
Inredningsspecialisten!