Inspiration till ett bättre hem
Fotokonst
Inspiration

Fotograf John-Mehdi Ghaddas

John-Mehdi är en naturfotograf som har en förkärlek för groddjur, reptiler och fåglar. Han tar sig till några av av Sveriges mest otillgängliga platser för att få fotografera djur i deras naturliga miljö, och ibland får han sitta still i många timmar i små gömslen för att få bild på ett visst djur. För att få inspiration tar sig John-Mehdi till sin favoritglänta i skogarna norr om Göteborg, där han sitter framför en brasa och lyssnar till naturens olika ljud. Ugglornas hoande, Storlomens klagande sång, eller vargarnas ylande i natten.

Fotografi konst
En samling fotografier med djurmotiv från John-Mehdi, för att se dem i shoppen klicka här.

Intresset för djur och natur har funnits hos John-Mehdi enda sen han var en liten och var ute i skogen med sin mor och far, men det växte när han köpte sig sin första kamera i början av 2000-talet. Genom att se de små detaljerna i skogen, eller genom att lära sig att komma nära de olika djuren, så växte intresset och har nu blivit en stor del av hans liv. Nästan varje dag spenderar John-Mehdi i naturen. Antingen på en kort promenad eller på längre turer då han mer än gärna sover i tält eller under bar himmel. Kameran är en trofast turkamrat som alltid hänger på hans axel, och genom den kan han visa oss det som han finner så fascinerande i naturen.

FotografiFotografi Under träd här över och två interiörbilder här under som visar John-Mehdis fotografier i ett hemmakontor och ett barnrum, tillsammans med keramik och textilier från shoppen, klicka här för att komma till vår webbshop.Fotograf John-Mehdi Ghaddas

Vad får dig att vilja arbeta kreativt och varifrån kommer din inspiration?
Jag hämtar mycket inspiration från naturen. Jag gillar det faktum att allt vi ser runt omkring oss bara är en ögonblicksbild av hela evolutionen, som har pågått i ungerfär 4,6 miljarder år. Vi är alltså mitt i en fantastisk resa, där djur, växter och svampar hela tiden kämpar om ljus, näring och att få para sig. Detta är något som ger mig väldigt mycket inspiration och energi!

John-Mehdi Ghaddas foto

Hur och var arbetar du?
Jag besöker ofta gömslen där man sitter i en liten koja med små gluggar där bara kameraobjektivet sticker ut. Dessa gömslen är placerade på strategiska platser där djur ofta har sina parningsuppvisningar eller där de äter. Bildbehandligen sker oftast i en närliggande stuga där jag och ibland någon av mina vänner tar igen oss efter ett par dagar i skogen. Detta ackompanjeras rätt ofta med en pilsner framför en brasa.

Min utrustning är rätt tung, men jag tycker att det är viktigt att jag ska kunna bära med mig allt på ryggen. Så jag har därför bara ett kamerahus (Canon EOS 1DX), ett teleobjektiv för att komma nära djur långt bort (Canon 300mm f./2.8), ett makro för att kunna plåta små djur väldigt nära (Canon 100mm f./2.8), ett vidvinkel för mina landskapsbilder (Canon 17-40mm f./4) och ett stativ.

Naturfotografi

Dina föräldrar kommer från Tunisien, har detta påverkat dig i ditt arbete?
Jag är född i Tunisien, och blev adopterad av en svensk kvinna och en tunisisk man när jag var 9 dagar gammal. Genom att min pappa är från Tunisien så får jag med mig en del av kulturen från honom. Vi försöker att åka ner ungefär en gång om året, för att hälsa på familjen och för att besöka naturen.

John-Mehdi Ghaddas

FotokonstBilder med sommarkänsla visar foto Ahkka Ritsem på laduväggen här över, Kattuggla inramad i sovrummet nere till vänster och Gysingeforsen hängandes i en stor klämma tillsammans med härliga textilier nere till höger. För att se John-Mehdis samlade foton i vår webbshop, klicka här.Sovrumsinspiration

Ha en trevlig söndag önskar
Inredningsspecialisten