Inspiration till ett bättre hem
Nordic Space
Inspiration

Formex

Hej allesammans,

Nu var det dags för Formex i veckan och vi har varit där för att kolla in kommande trender, inspireras av montrar och människor samt att säga Hej till fler designers som finns i vår webbutik!

Årets tema på Formex heter Nordic Space som gestaltats fint i entréhallen genom skira textilier, det kalla ljuset, stenar och rök. Som en mystisk vintermorgon, se bild över. Nordic Space handlar om att vara tolerant, nyfiken och att våga blanda material, färger och texturer. Att skapa både välbefinnande för ditt inre som omvårdnad för omvärlden.

Väl inne inne i hallarna ändrade sig stilen ganska omgående. Nedan ser du bilder från årets trendrestaurang av Coco Form Studio, kallat Ett Funiverse och det är en mix mellan tivoli, galenskap, lekfullhet och riktigt snyggt gjort! Inga väggar är vita, många trendfärger ses här som rosa, vilket går över mot lavendelblått på långsidorna, grönska i form av blommor och lite senap. Växter, keramik och glas i stora mängder och maten smakade fantastiskt!

coco form studio

formex restaurang

Det som fångade uppmärksamheten var mönster och grönska, ihop med grått, sotsvart, rosa, grönt och metall. Glansigt och matt, trä, tyger och en hel del fokus på detaljer i inredningen. Här nedan ser du till exempel från Studio Sankt Paul PR och By Malevik med mönstret Birds in the Jungle. Stilleben och arrangemang av inredningsdetaljer såg man mycket av, samtidigt värdet skönt med de som släppt loss lite mer.

skandinavisk design

Den svartvita trenden håller ännu i sig, ihop med mjuka sotigare pastelltoner Smarta lösningar är alltid spännande att se när det kommer till inredning, här till vänster ser vi roliga upphängningsanordningar till växter (ett roligt dit-projekt kanske) och till vänster möbeldekorer av Frontcover.

formex 2017

Vi såg flera välbekanta ansikten på Formex vilket alltid är lika trevligt! Här nedan ser du från Anna Holmbergs monter – By Malevik och Anette Carlsson Moberg – Patternplan.

formex 2017

Vi såg även Sabina W Gustrin, Simon Key Bertman och Frosta design, Välkomna in att titta på deras produkter i vår webbutik!

Nästa söndag skriver vi om de olika trenderna som vi hört och läst om,
ha en trevlig söndag!

//Inredningsspecialisten