Inspiration till ett bättre hem
Inspiration

Formex 2016

Årets och Nordens största inredningsmässa, Formex, har gått av stapeln denna vecka och man kan fortfarande komma och besöka den fram till imorgon lördag.

Bild 1

Föreläsningar varvas med mingel och möten med designers. Avdelningen Young Designers och Next Step kändes som en bra blandning av produkter med allt från smycken och ekologiska tvålar till illustrationer och textilier. Här kände jag mig mer inspirerad då alla försöker visa vilka de är på ett mer kreativt sätt och inte bara vad de säljer. Här ses illustratören och designern Cajsa Wessberg, från Young Designers avdelningen.

Bild 2

Här är Anette Carlsson Moberg, som är textildesigner och konstnär, med hennes monter fylld av art prints, plädar, assietter och färger! Anette är från Next Step avdelningen.

Bild 3

Olika restauranger och caféer skapades inne på mässan, bland annat café Moln som är inspirerat av Gunilla Axéns mönster med samma namn. Det fanns även en trendrestaurang där Tina Nordström gästspelade som kock och Jan Rundgren gjort trendinstallationer. Bilden är tagen från ett av middagsborden som känns teatraliskt och inspirerande. Här ser man tydligt hur trä, metall, keramik och läder fortfarande är ledande material. En organisk känsla som det gröna och blommor bara förstärker.

Bild 4

Förutom föreläsningar och massor av spännande montrar fanns ett Craft Dying Lab där man kunde testa på Shibori som är en japansk färgningsteknik, där man knyter och doppar tyget för att skapa olika mönster. Just Craft och hantverk gick som en röd tråd genom Formex och det talades många gånger om Arts & Crafts och dess grundare William Morris.

Bild 5

Mer om trender kommer i nästa blogginlägg, nu ska det forträttas med att botanisera bland alla montrar!

Trevlig helg!
Inredningsspecialisten