Inspiration till ett bättre hem
Barnrumsinspo
Inspiration

DIY Mobil till barnrum

När jag fick barn förra sommaren ville jag göra min egna mobil till babyns blöjbord. Det hela började med att jag fick tag på en gammal lampskärm, se lite längre ned, och sen spraymålare den. Så skaffade jag fler och även en modernare skärm för blöjbordet på nedervåningen. Här nedan finner du förhoppningsvis inspirationen att skapa din egna mobil!

Barnmobiler
Blöjbordet på nedervåningen har en enkel lampstomme, sprayad i en grönblå ton. Till det klippte jag ut moln som jag målade i svart, grönt och lila. Så trädde jag på sytråd (finns så många olika trådar att välja mellan) i vitt och hängde de på olika höjd. Den har varit väldigt uppskattad för vår flicka! 

Barnmobil design
Detta är den första mobilen jag gjorde, av en gammal lampskärm som jag sprayade vit. Sen köpte jag pappersdiamanter och trädde på och hängde på olika höjd. Till en början ser en bebis bara svart, vitt och rött därför höll jag mig till de färgerna, samt guld till en blå-grön väggfärg.

barnmobil design
Jag skapade till enbörjan en mobil av dessa rävar, gjorda av pappa och hoplimmade i en triangel med ansikte, kropp och svans. Men de blev lite svåra att se för lillan, så jag hängde de på väggen istället.

Du kan värja dina favoritdjur, valar och droppar eller köpa origamidjur. Håll de enfärgade eller måla prickar, streck eller andra mönster på dem. Jag har splashat med akvarell och svart bläck på origamisvanar till min syster till exempel. Använd din fantasi och ha det roligt, lycka till!

Ha en trevlig söndag,
önskar Therése på Inredningsspecialisten