Inspiration till ett bättre hem
Inredningsspecialisten
Inspiration

Det fina barnrummet

Det finns så mycket mer att göra i ett barnrum än att göra allt svartvitt. Bebisar ser svart, vitt och rött från början men det ändras snabbt och barn älskar färg och vi människor påverkas av färger i vår omgivning. På ett sätt kan det kännas mer förlåtande att experimentera med färg och inredning i barnrum och barn är ofta såpass ärliga att de säger vad de gillar och inte gillar, när de blivit några år såklart.

Väljer du en färg som känns fel låt det inte skrämma dig – Måla om då! Här kommer lite barnrumsinspiration från ett barnrum, med målade väggar i tre kulörer. En baskulör i blågrönt som är målat på två väggar, sedan ett mönster på de ytterligare två väggarna i samma blågröna tonen, en lite blåare ton och en i korall.

Inredningsspecialisten
Trianglar är ganska enkla att göra, ska du använda maskeringstejp välj en bra sort så slipper du stå och pilla med tejprester.
Måla inte in dig i ett hörn, gör trianglar utspritt så att arbetet blir effektivt.

Inredningsspecialisten
Planvy över barnrummet. Uppe till vä spjälsäng och blöjbytarbänk. En garderob står uppe till hö och soffan längst ned. I mitten en matta och uppe i mitten en målad barnstol och en liten puff. Nedan kommer bilder på möblemanget.

Inredningsspecialisten
Både spjälsängen och blöjbänken har målade detaljer i grått, vilket kommer igen i soffan och den målade barnstolen. På så sett skapar man en röd tråd i rummet. Ovanför sängen har enkla bollar hängts upp med origamifåglar och molnen är urklippta av vanlig papp och målad med svart penna, längre ned mindre moln som blir större uppåt och sen kommer ”molnbollarna”. Över blöjbordet har en mobil gjorts av en gammal lampskärmsstomme och origamidiamanter, den har funkat så otroligt bra!

Inredningsspecialisten
Soffan är grå med fina djurkuddar och bredvid hänger en häng-sittmatta från taket som alla besökande barn älskar att leka med! På hyllan finns lite böcker, bilder som tar upp korallfärgen och ugglor av olika slag, ett djur man hittar på hyllan, som gosedjur i spjälsängen, i fönstret, som print och i lampskärmen i fönstret. Igen en röd tråd, vi har en samlingsfärg, en accentfärg och ett djur som används mest. Här nedan ser du lite produkter från butiken som vi tror att du skulle gilla!

Inredningsspecialisten
På tal om färg så kan man gå på naturliga färger med dessa Kaninprints av Lisa Hult Sandgren som också på temat djur är kaniner allihopa men även finns i andra djur som fåglar eller vilda djur. På spjälsängen hänger en ekologisk pläd av Simon Key Bertman som åt ena hållet passar de gröna och naturtonerna och åt andra hållet de blå-röda tonerna. Pläden i mitten är av samma designer och de är handvävda och färgen mer soft. Uppe till hö fina djur i blått och rött (samt grodan och skalbaggen i grönt nere i mitten) är prints av By Malevik och är skapade med färg och mönster i åtanke. Då kan färgen vara den röda tråden och de har så många fina prints! Nere till vä är Kunskapstavlans prints om djur i djungeln, på bondgården och i havet som är både fina och informativa. De kan hängas för sig, färgkodade, eller tillsammans som djurtema. Nere till hö broderi av The Folklore Company som har ett väldigt fint budskap, där bergen tillåts vara kreativa och få ha det lite rörigt!

Ha en fin, fin fortsatt söndag och Välkomna in till Inredningsspecialistens webbutik,
önskar Inredningsspecialisten