Inspiration till ett bättre hem

Yvonne Kündig Gustafsson

Yvonnes Galleri

Info Yvonne Kündig Gustafsson

Hösten 2014 var Yvonne Kündig Gustafsson ganska illa däran. Yvonne hade ont i hela kroppen, tänderna värkte och hon kunde inte sova om nätterna. Yvonne hade fått fibromyalgi och det enda som hjälpte var akupunktur som hon fick var tredje vecka. Läkaren, som var en mycket klok sådan, uppmanade Yvonne att måla och skapa för att hon skulle må bättre; men då förstod hon inte riktigt hur det skulle göra någon skillnad. Varje gång Yvonne kom till behandling frågade han henne om hon hade målat. Till slut började Yvonne måla något litet dagen innan hon gick dit, bara för att kunna svara ja på hans fråga …

Där och då började lusten att skapa komma tillbaka. När Yvonne målade glömde hon ibland bort tid och rum, till och med att hon hade ont! Till slut insåg hon att själva målandet faktiskt gjorde så att hon mådde bättre.

Yvonne Kündig Gustafsson började måla igen -på riktigt- för första gången sen sina utbildningar på 90-talet. Hon vidareutbildade sig, lärde sig nya målningstekniker och digitalt mönsterskapande. Yvonne började lägga upp sina färgstarka bilder på Instagram och Facebook, och fick en sådan otrolig respons och nya bekantskaper. Att göra det man älskar och inse att andra blir glada av det man gör är en underbar känsla!

Med sin konst och design vill Yvonne inspirera till en färgstarkare vardag och förmedla hur viktigt det är för både hälsan och välbefinnandet av att skapa och att omge sig med vackra ting. Hon håller även kurser i mixedmedia på Överby gård i Sollentuna och har både sina originalmålningar och fotografier till försäljning. Av Yvonnes målningar skapar hon gicléetryck, vykort, kuddfodral, pussel och sjalar.

Yvonne Kündig Gustafsson bor i Sollentuna med sin man, två barn och två bonusbarn. Hon har gått heltidsutbildningar i konst (Konstskolan i Stockholm 1989-90, Konstskolan Basis 1990-91 och Kulturamas fotoutbildning hösten 1991). Hon har studerat kroki, skulptur, grafik, foto, digital mönsterdesign och olika måleritekniker. Yvonne vann fototävlingar i Roslagscupen på 90-talet och har de två senaste åren kommit till final i Carpet Vistas designtävling med flera av sina mönster.

Inredningsspecialisten är en kreativ plattforum där du möter formgivare och konstnärer Yvonnes Kündig Gustafsson. Man guidas genom trender och en massa fantastiska produkter och när du köper en produkt hos oss stödjer du oberoende designers och företagare som brinner för vad de skapar och säljer. Tanken är att vi alla tillsammans växer och skapar en inspirerande hemsida för alla våra besökare. Här bär alla designers produkter på en historia och att många värnar om en hållbar produktion är något vi brinner för på Inredningsspecialisten. Vi är stolta över att konstnären Yvonnes Kündig Gustafsson är en del av Inredningsspecialisten!

Produkter från Yvonne Kündig Gustafsson

Har ännu inte lagt upp några produkter