Inspiration till ett bättre hem

Svenska Station

Svenska Station formgivning

Info Svenska Station

Den svenska design och hantverksduon Fredrik Borghardt Pettersson och Lina Mattiasson startade Svenska Station 2011. Företaget har kontor och verkstad i Frillesås på den svenska västkusten.

Med utgångspunkt i modern design utforskar och utvecklar Svenska Station traditionella hantverksmetoder. Målsättningen är att skapa funktionella och inspirerande produkter med en lång livslängd och som är tillverkade i naturliga råmaterial som ull, lin, hampa, bomull och svenskt trä. Med miljön i fokus produceras de flesta produkter lokalt och regionalt.

Tillsammans har duon en lång bakgrund inom trä- och textilformgivning och produktion. Fredrik har en gedigen bakgrund inom finsnickeri, möbelformgivning och hantverk. Han är också utbildad träslöjdslärare. Lina är uppväxt i en konstnärs- och hantverksfamilj och har utbildat sig på textilhögskolan i Borås. Hon har arbetat med det mesta inom textilbranschen från inköp och produktutveckling till design och grafisk design. Ett intresse för färg och form gör att de gärna kombinerar hantverk och konstnärligt uttryck till exempel genom träsnitt, tryck och att kombinera olika tekniker.

De håller ofta kurser och work shops med inriktning på skapande verksamhet som till exempel vävning, makrame, täljning, textiltryck och läderarbete. De samarbetar gärna med andra formgivare inom olika områden. Förutom att arbeta med det egna företaget så formger duon produkter för andra företag. Mötet med andra, både företag och andra formgivare, är spännande, inspirerande och utvecklande.

Inredningsspecialisten är en kreativ plattforum där ni möter formgivare, konstnärer och hantverkare som Svenska Station. Man guidas genom trender och en massa fantastiska produkter och när ni köper en produkt hos oss stödjer ni oberoende designers och företagare som brinner för vad de skapar och säljer. Tanken är att vi alla tillsammans växer och skapar en inspirerande hemsida för alla våra besökare. Här bär alla designers produkter på en historia och att många värnar om en hållbar produktion, som Svenska Station gör, är något vi brinner för på Inredningsspecialisten. Vi är stolta över att formgivarna och hantverkarna Fredrik Borghardt Pettersson och Lina Mattiasson är en del av Inredningsspecialisten!

Produkter från Svenska Station

Har ännu inte lagt upp några produkter