Inspiration till ett bättre hem

Simon Key Bertman

Simon Key Bertman

Info Simon Key Bertman

Simon Key Bertman är en textilkonstnär och designer, bosatt i Stockholm men är verksam över hela världen. Med ett skarpt öga för mönster, texturer och färg har Simon Key Bertman fått uppmärksamhet för flera av sina verk.

Simon är inspirerad av två av sina förfäder, författaren och pedagogen Ellen Key samt den berömda expressionisten Isaac Grünewald. Med inspirationen i ådrorna skapar Simon textilier som är mer än bara dekorativa accenter. De unika textilierna är så mycket mer än bara summan av deras fibrer. Dynamiska sekvenser av färg och skuggningar i de handvävda kuddöverdragen avslöjar en komplex tankegång, med lekfulla färgexperiment och matematiska uträkningar. Simon skapar högkvalitativa textilier och tekniken ger produkterna en vacker rörelse och djup.

Simon Key Bertmans fokus på det konstnärliga arbetet handlar om att skapa mönster och texturer som på ett två- eller tredimensionellt sätt återspeglar en process, en matematisk tanke eller ibland ett spel. Det unika med Simons arbete är de underliggande sociala koder som vävningen och texturen representerar i hans mönster, som han identifierar och problematiserar. Gränslandet mellan att skapa högkvalitativa produkter för dagligt bruk och textila verk för utställningar är är fokuset på att ständigt fördjupa och diskutera vad textila mönster och strukturer kan representera och berätta om sammanhanget och samtiden. Varje möte mellan två trådar eller systemet av trådar i textilen är unik och har en mening. De finns inte bara där för att binda textilen utan för att varje tråd i systemet är ett syfte att integrera i systemet.

Inredningsspecialisten är en kreativ plattform där ni möter olika formgivare, konstnärer och lokala inredningsspecialister. Besökaren guidas genom trender och en massa vackra produkter. När ni köper en produkt hos oss stödjer ni oberoende designers och företagare som brinner för vad de skapar och säljer. Tanken är att vi alla tillsammans kan växa och skapa en inspirerande sida för alla besökare. Här bär allas produkter på en historia och att en hållbar produktion står i fokus hos så många är något vi brinner för på Inredningsspecialisten. Vi är stolta över att textildesignern Simon Key Bertman är en del av Inredningsspecialisten!

Produkter från Simon Key Bertman

Har ännu inte lagt upp några produkter