Inspiration till ett bättre hem

Graffirmation

Graffirmation

Info Graffirmation

Det är fusionen av orden grafik, firma och affirmation som skapade namnet Graffirmation. D.v.s. företaget som skapar positiva bekräftelser och upplevelser genom grafisk form. Graffirmation designar, trycker och säljer unika posters genom egen webbshop och återförsäljare online och i butik. Företaget startades av grafiska formgivaren Magnus Hörberg under 2016, så det är ett ungt företag som fortfarande utvecklas och nya kollektioner växer ständigt fram. Senaste kollektionen SPACE släpptes i mars 2017 i samarbete med konstnären Emma Bengtsson från Uppsala och illustratören Therése Wall från Stockholm. Övriga posters och kollektioner är designade av Magnus som även fungerar som creative director och art director för alla kollektioner.
Magnus Hörberg, född och uppvuxen i Gävle, startade eget företag inom grafisk formgivning efter högskoleutbildning inom media och kommunikation. För att stärka kunskapen och vidareutveckla sin kreativitet gick han sedan vidare med två års studier på Forsbergs reklam- och designskola i Stockholm där man får prova på det mesta inom typografi, grafisk design och visuell kommunikation. Detta ledde senare till jobb på designbyrån Destrito där Magnus arbetat med kunder såsom Absolut Vodka, Norstedts, Blixten & Co och Kungl. Hovstaterna. Genom arbetet som Art director har Magnus jobbat mycket med bilder, logotyper och visuell kommunikation i olika former, vilket sen ledde till Graffirmation. Företagets olika kollektioner av posters och prints knyter ihop Magnus intressen inom inredning, arkitektur, design, typografi, fotografi och bildskapande.
– Att skapa egna grafiska uttryck i form av posters är ett fantastiskt sätt att arbeta kreativt med de verktyg jag samlat på mig under alla år på designbyrå, säger Magnus.
ICONS var bland de tre första kollektionerna att släppas under senhösten 2016 och har blivit omtyckt bland kunder och inredare. På nära håll skapar dessa posters ett abstrakt mönster, men på några stegs avstånd uppstår tydliga porträtt av fem välkända ikoner inom konst, mode och musik.

– Jag gillar dubbeltydigheten i den här kollektionen, berättar Magnus. Det är ganska typiskt för hur jag jobbar. Det får gärna finnas dolda budskap eller alternativa sätt för betraktaren att tolka mina bilder. Kontraster och krockar med olika stilar är något som tilltalar mig och som jag tror behövs för att inte tröttna på en bild man ska hänga på väggen och se många gånger.

Inredningsspecialisten är ett forum där man möter formgivare, konstnärer och innovatörer. Man guidas genom trender och en massa fantastiska produkter. När du köper en produkt hos oss stödjer du oberoende designers och företagare som brinner för vad de skapar och säljer. Tanken är att vi alla tillsammans växer och skapar en inspirerande sida för alla besökare. Här bär alla produkter på en historia och att en hållbar produktion står i fokus hos så många är något vi brinner för på Inredningsspecialisten. Vi är stolta över att kommunikatören Magnus Hörberg med sin Graffirmation är en del av Inredningsspecialisten!

Produkter från Graffirmation

Har ännu inte lagt upp några produkter