Inspiration till ett bättre hem

The Folklore Company

The folklore company

Info The Folklore Company

Det hela började med att Sofia Magnusson ville ha något personligt på väggen hemma.

Med rötterna i de trolska hälsingeskogarna har Sofia vuxit upp i miljöer där handarbete och hantverk varit ständigt närvarande. Var och varannan stugvägg pryds av bonader av varierande kvalitet, men samtliga broderade med stolthet och kärlek. Vad skulle inte symbolisera henne och sitt arv bättre än att pryda sin storstadslägenhet med en bit folktradition?

Problemen började när Sofia Magnusson bestämde sig för att skapa en bonad med en något modernare touch, med text av Neil Young istället för citat av Tegnér. Att det skulle vara så svårt …

Att designa sitt personliga broderimönster visade sig vara lättare sagt än gjort. Sofia insåg att detta var något som skulle kunna förenklas och förbättras – och ett frö till The Folklore Company var sått.

The Folklore Company lanserade i maj 2014 företagets första tjänst och produkt; möjligheten att designa din egen bonad – levererat hem i brevlådan som ett komplett sykit. I oktober 2014 lanserade den andra produkten: din personligt designade bonad – men nu färdigbroderad. Detta för att möta efterfrågan hos alla de som gärna vill ha en bonad på väggen hemma, men inte har tiden att brodera själv. Men det kommer mera – The Folklore Company har mycket kvar att göra!

Inredningsspecialisten är ett forum där du möter många olika formgivare och konstnärer. Via bloggen och webbutiken guidas du genom trender och en massa fantastiska produkter. När du köper en produkt hos oss stödjer du oberoende designers, kreatörer och företagare som brinner för vad de skapar och säljer. Tanken är att vi tillsammans växer oss starka och skapar en inspirerande sida för alla våra besökare allt bär på en historia. Att så många har ett hållbarhetstänk är något vi brinner för på Inredningsspecialisten. Vi är stolta över att Sofia Magnusson med The Folklore Company är en del av Inredningsspecialisten!

Produkter från The Folklore Company

Har ännu inte lagt upp några produkter