Inspiration till ett bättre hem
Vardagsrum och badrum
Inspiration

Designer Svenska Station

Den svenska design och hantverksduon Fredrik Borghardt Pettersson och Lina Mattiasson startade Svenska Station 2011. Företaget har kontor och verkstad i Frillesås på den svenska västkusten.

Designer Svenska Station

Med utgångspunkt i modern design utforskar och utvecklar Svenska Station traditionella hantverksmetoder. Målsättningen är att skapa funktionella och inspirerande produkter med en lång livslängd och som är tillverkade i naturliga råmaterial som ull, lin, hampa, bomull och svenskt trä. Med miljön i fokus produceras de flesta produkter lokalt och regionalt.

Svenska Station trä

Vad får er att vilja arbeta kreativt och varifrån kommer er inspiration?
Inspirationen kommer från olika platser, naturen, möten med andra människor, i våra samtal med varandra och diskussioner kring uttryck och former, materialens olika utmaningar och möjligheter. Att vilja arbeta kreativt är egentligen inte ett val, det bara är så. Den kreativa processen är skön, ibland frustrerande och fantastisk när man har mycket tid för den vilket ibland är en utmaning när man är småbarnsförälder och har företag tillsammans.

Svenska Station design
Svarvad ljusstake nere i högra hörnet hittar ni i vår webbshop här.

Hur och var arbetar ni?
Vi arbetar tillsammans och verkar i Frillesås på den svenska västkusten. Här har vi ateljé och verkstad där vi formger, tar fram prototyper och mindre serier. Vi samarbetar gärna med andra kreativa personer och företag inom olika områden och formger också möbler och inredning till andra.

Verkstad Svenska Station

Inredningsinspiration
Kelimkuddar i tre olika storlekar och svarvad ljusstake är några av produkterna Svenska Station säljer i vår webbshop, för att se dem och deras andra produkter klicka här.

Er verksamhet står på många ben, kan ni berätta lite om er och era framtida planer för er utbyggnad hemma hos er i Frillesås?
Ett av våra ben är att hålla workshops och föreläsningar. Detta vill vi kunna erbjuda på hemmaplan och det är en av anledningarna till att vi kommer att bygga en ny byggnad jämte vår verkstad. Det kommer att bli ett så kallat A frame hus som kommer att fungera både som kurslokal, show room och kontor.

Förutom hantverk så har både jag och Fredrik en bakgrund inom konst och design och under de senaste åren har vi utforskat tekniker som träsnitt och olika tryckmetoder. Förhoppningen är att den nya lokalen också kan komma att verka som minigalleri och kreativ mötesplats både för oss och andra.

Svenska StationHanddukar och kelimkuddar från Turkiet, kolla in dem i shoppen här.Svenska Station design

Ha en fin fortsatt söndag
önskar Inredningsspecialisten