Inspiration till ett bättre hem
Kort och posters design
Inspiration

Designer Lisa Hult Sandgren

Vad får dig att vilja arbeta kreativt och varifrån kommer din inspiration?
Kreativiteten är jag nog född med, min hjärna lagrar hellre färg, typsnitt och former än siffror och logik. Jag mår bra av att skapa och har alltid uttryckt mig kreativt på något vis, genom kameran, grafisk design eller illustrationer. Som så många andra hämtar jag massor av inspiration av naturen och växterna runt oss. Det är svårt att sluta förundras av de storskaliga vyerna eller den detaljerade ådringen i ett litet björklöv.

Kort och posters

Jag vurmar mycket för djur, vilket man kan förstå från min djurkollektion och jag har en katt som fascinerar mig oerhört. Han stryker runt som en panter och terroriserar tillvaron för områdets gnagare medan han i nästa stund kurrar kärlekstörstande i min famn. Det vilar något mystiskt kring djur, de är spännande, vackra och egensinniga.

Inredning är självklart en stor inspirationskälla. Jag inspireras av vackra ting och det kan vara allt från en nött gammal bok till en stilren ljusstake. Min inredningsstil och smak återspeglas i min design som har enkla former och lite sliten retro-look.

Kort och posters design
Brudslöja, Blåmes, Citron, Rödklöver och Rådjurskid är några av de posters som ni hittar i vår webbshop, för att komma dit klicka här.

Hur och var arbetar du?
Jag arbetar hemma i vårt hus på Orust. Huset är ganska nybyggt och vi har redan hunnit bygga ut då vi upptäckte att vi byggt för litet. Så jag sitter på vårt halvfärdiga loft tillsammans med OSB-skivor och slipdamm. Men jag låtsas att det är en flashig vindsvåning och blickar ut genom fönstret över skogens trätoppar. Här sitter jag framför datorn och skapar mina motiv i Illustrator. När jag känner för att måla eller teckna går jag ner till ljuset i vardagsrummet eller uterummet där vi har utsikt mot havet. När jag fotar mina produkter gör jag det gärna i utomhusmiljö. Mina djurmotiv får hitta hem i skogen bakom huset och min svarta kollektion ”Kontrastrikt” har jag fotat i mitt uterum.

Kort och posters
Lisa Hult Sandgren med Katten Herman, som driver Kort och posters.

Grafisk design
Poster Rådjurskid, Kanin med paraply och Berguv, finns i webbutiken klicka här.

Du bor på Orust, hur hamnade du där?
Jag är uppvuxen på landet, 3 mil utanför Göteborg. Det var rätt idylliskt men när jag flyttade hemifrån in till stan så blev jag en inbiten stadsmänniska. Jag trodde aldrig jag skulle vilja lämna Göteborg, men så en dag köpte min sambo och numera make, ett fallfärdigt hus på Orust för att ha ett litet renoveringsprojekt. Huset visade sig vara för fallfärdigt så han började bygga ett nytt hus istället på lediga stunder. När vi sedan inte ville åka hem till stan på söndagarna så bestämde vi oss för att säga hejdå till stadslivet, surret och Göteborg. Nu har vi bott här i tre år och jag har inte ångrat mig en sekund. Jag tror att ljuset, de öppna fälten, havsbrisen och djurlivet har rotat sig djupt hos mig vid det här laget.

Kort och posters
Barnrumsinspiration med poster Kanin med klöver och kontorsinspiration med poster Igelkott, här över och Dovhjort nere till höger. Här under ser vi foton tagna i en vacker lada utanför Varberg, Gråtrut och Kanin i hatt, för att se dessa och resten av Lisas produkter i webbutiken klicka här.
Kort och posters design

Ha en fantastisk söndag önskar
Inredningsspecialisten