Inspiration till ett bättre hem
Frontcover design
Inspiration

Designer Frontcover

Frontcover designar möbeldekor till IKEA-möbler och inredningsdetaljer till hemmet. Grundaren heter Linda Fernström och tillsammans med en Art Director tar hon fram ritningar på mönstren som sedan skickas till producenten. Tillverkningen sker utanför Uppsala för att inte belasta miljön så mycket samt för att gynna andra svenska företag. Linda är utbildad Folkhälsovetare och arbetade som hälsostrateg i några år innan hon bestämde sig för att starta Frontcover för att arbeta med sitt stora intresse – Inredning!
Möbeldekorer Frontcover
Linda Fernström.

Vad får dig att vilja arbeta kreativt och varifrån kommer din inspiration?
Jag är rastlös av naturen vilket gör att jag alltid vill ha något att göra. Just intresset för inredning har jag haft sedan liten då jag möblerade om mitt rum varannan vecka. Jag kan flytta runt ett föremål i huset hundra gånger innan jag hittar en plats som verkligen fungerar och känns harmonisk. Inspirationen till Frontcovers mönster får jag från olika håll. Det kan vara någon fin dörr i Gamla Stan eller ett broräcke eller staket i en park. Jag hittar även mycket inspiration på Pinterest och i inredningstidningar.
Möbeldekorer Frontcover
Frontcover design
Överst inspirationsbilder, här över två olika möbeldekorer av Frontcover, se dem i shoppen här. 

Hur och var arbetar du?
Jag är inte så strukturerad i mitt arbete och göra ofta saker i sista stund. Det fungerar för mig men jag ska väl försöka att bli lite bättre på det där. Ofta dyker något upp eller så kommer jag ihåg att jag ska göra något som jag glömt. Jag kommer ofta på andra häftiga saker jag vill göra när jag håller på med något annat, så då slänger jag mig på det, slänger iväg ett mail till någon och fortsätter sedan där jag var. Det är lite go with the flow. Jag är inte så bra på att följa listor, de brukar bara försvinna ändå eller så slutar det med att jag har 4 olika listor på olika ställen.

En dag sitter jag och arbetar med hemsidan hela dagen och andra dagar målar jag om en möbel och möbeldekor och fotograferar eller tar fram ideér till nya mönster. Jag gör det jag känner för om det inte är något jag måste göra. Nyss har jag målat om i mitt nya kontor. Jag sitter hemma och arbetar. Ni kan se delar av mitt ofärdiga kontor här nedanför.
Möbeldekorer Frontcover
Lindas kontor som är under uppbyggnad. I hyllorna ligger Frontcovers möbeldekorer.

Varför är dina produkter riktade mot Ikea möbler?
Ikeas möbler är väldigt enkla och har ett bra formspråk som är lätt att bygga vidare på. Dessutom är det väldigt många som har en Ikea-möbel hemma och jag tror att det är många som är intresserad av att göra dem mer personliga. Särskilt idag då våra hem speglar vår persoliga stil i högre grad än förut. Fler är intresserad av inredning och med möbeldekorer från Frontoner går det snabbt och lätt att förändra en möbel eller en vägg eller varför inte en tråkig dörr för den delen. Vi kommer att ta fram allt fler mönster för fler användningsområden, till flera delar av hemmet.

Vad gillar du att göra utöver ditt arbete?
På sommaren gillar jag att greja i trädgården. Det är väldigt rogivande och fantastiskt att få se när saker växer. Jag gillar att köra bil och lyssna på hög musik, en sorts frihet. Jag jobbade som budbilschaufför ett tag efter gymnasiet. Både jag och min sambo reser gärna. Innan vi fick våra två barn, vandrade vi till Everest Basecamp (Nepal) och seglade egen Katamaran i karibien, vi gillar lite utmaningar. Jag har bott i Oslo i tre år där jag bland annat jobbade på Ikea. Så det finns en koppling där också!
Möbeldekorer Frontcover
Trädgårdsdrömmar blandas med resor till Nepal och Karibien.

Ha en fin, fin söndag & kolla in mitt utbud av möbeldekorer här!