Inspiration till ett bättre hem
By Malevik design
Inspiration

Designer By Malevik

Anna Holmberg är designern bakom varumärket By Malevik. Efter att ha arbetat som Zoolog under många år bestämde Anna sig för att ta en upp en gammal dröm- att få måla och skapa mönster. Hennes fascination för naturen finns kvar och idag formger hon inredningsdetaljer med inspiration från djur och växter. Hennes motiv är fylld av färg och form.

By Malevik design
Anna i ett fantastiskt mönsterkaos! Till höger ser vi print Mini Africa Bug, Rainforest Leafs Frog och Rainforest Leafs Iguana, för att se dem i shoppen klicka här.

Vad får dig att vilja arbeta kreativt och varifrån kommer din inspiration?
Jag vill alltid framåt och jag har i mina flesta jobb haft projekt som kräver att du är kreativ. Jag får alltid nya idéer och det var jag kände att jag ville få ut och därför startade jag mitt egna företag. Att få vara min egna chef och själv bestämma riktning är det bästa som hänt. Det är en otrolig känsla när du skapar något!

Min inspiration får jag från min omgivning men fram för allt från naturen, har många gånger stannat bilen för att ta ett kort på ett häftigt moln. Jag gillar att fota småkryp eller krypa riktigt nära en blomma, det är otroligt häftiga om man tittar riktig nära på de små detaljerna. Jag letar hela tiden mönster i naturen. Min mobil är full av inspirationsbilder för det blir till slut svårt att hålla ordning på allt.

By Malevik design

Jag blir också inspirerad av andra kreatörer, hur de har skapat, deras val av färger eller en spännande teknik. Allt blandas ihop och mitt i den röra av inspiration så växer mina idéer fram.

Hur och var arbetar du? 
Jag är nattmänniska och älskar att skapa sent på dagen men då vi har tre barn så kämpar jag med att arbeta en helt vanlig dag och inte på kvällarna, det funkar inte alltid men jag försöker.

Oftast arbetar jag från mitt kontor i Kungsbacka men ibland hemifrån, speciellt när jag ska skissa. Jag dela kontoret med två andra tjejer som också driver eget. Vi arbetar inom olika områden men förutom att stötta varandra i vårt företagande har vi hittat sätt att samarbete vilket är otroligt roligt, för även om jag gillar att vara min egen så är kollegor guld värd.

By malevik design
Prints i olika storlek och format, de kan med fördel kombineras och gör sig fint i köket som i barnrummet! Kolla in dem i webbutiken här.

Du är Zoolog i grunden, kan du berätta lite hur du kom in på design-banan (och hur detta påverkar dig i ditt arbete)?
Jag har alltid målat men när jag blev äldre så blev det mindre och mindre tid för det. Jag har alltid älskat djur och har velat arbeta med dem, fokus var att bli zoolog och det var också det jag utbildade mig till. Efter att ha forskat flera år så tröttnade jag och när jag fick möjligheten att stanna upp och fundera på vad jag ville så insåg jag att jag måste göra något nytt. Vi hade precis renoverat vårt hus och jag hade stått timtal i tapetbutiken och tittat på mönster. Då slog det mig att det här kunde kanske även jag göra och det var på den vägen det började. En galen idé som till slut blev verklighet.

En del tycker att jag kastat bort alla år jag utbildat och arbetat som zoolog men så ser inte jag det. Den tiden var otroligt lärorik och rolig tid, det var lite som att driva eget. Jag lärde mig att driva projekt, inte vara rädd för nya metoder, prata inför folk, ja listan kan göras lång. Sedan känner jag att jag inte övergivit biologin, mina mönster är full av djur och natur och vem vet i framtiden kanske jag hittar ett sätt att kombinera de två.

Ha en fortsatt fin söndag,
önskar Inredningsspecialisten