Inspiration till ett bättre hem
Inspiration

Designer Anette Carlsson Moberg

Anette Carlsson Moberg är en textildesigner, bosatt strax norr om Varberg. Efter att ha tillbringat mer än ett decennium som designer i modebranschen kommer nu drömmar och visioner till liv i varumärket Patternplan. Hon är en av våra fantastiska designers som säljer sina produkter via inredningsspecialisten.se!

©annacarin_isaksson_patternplan-84

Hon är designern som efter alla resdagar längtade hem. Längtade efter att få smaka av färgerna och landskapet hemmavid, att få se det stora i det lilla. Måleriet och tecknandet är utgångspunkten för designprojekten, resultatet av färg och form där färgkartan växlar likt årstiderna ger liv åt nya produkter.

Pläd Viskadalen

1) Vad får dig att vilja arbeta kreativt och varifrån kommer din inspiration?

Inspirationen kommer till mig lätt, det kan vara en form, en tydlig siluett som triggar igång, en längtan till utforskande. Detsamma gäller färgen, färgkombinationer som penseln måste få smaka av. Färg mot yta och en tydlig form, ja mer behövs inte för att processen sätter igång.

Inspiration

2) Hur och var arbetar du? Hur ser en dag ut?

Arbetar hemifrån, min omgivning inspirerar. Promenerar och fotograferar med telefonen, bilder som som hamnar i mitt skissblock mot kvällen.

hemma

Måleriet är en större process där färgkartan är utgångspunkt, arbetar med många målningar samtidigt i samma färgskala. En snabb och intensiv process. Men ingen dag är den andra lik, det är designmarknader, workshops och nätverkande. Att vara i rörelse är väl gemensamt för mina arbetsdagar.

Tången_6

3) Du har rest mycket, vad är ditt favoritresemål och varför?

Tycker mycket om städer, återigen det här med rörelse, att vara en del av en helhet. Men det kan jag även uppleva i skogen men då på ett andligare plan. Konkreta favoritresemål blir städer som Hongkong och Barcelona, där finns alltid något att upptäcka, skönhet i fasader samtidigt lite skavda och skeva av allt det vardagliga som pågår.

Barcelona vs Hong Kong

Ska jag rekommendera en skog så är det Åkulla Bokskogar strax utanför Varberg, magisk!

Åkulla

Åkulla är tydligt inspirationen som ligger till förgrund för kollektionen Åkulla, både som print och assiett!

Poster A4 Åkulla 2

Anette är mycket för att mixa och matcha. Skapa din egna personliga vägg med ett eller flera tryck från Patternplan som med färg, papper, tusch och sax ger ytan en form. Inspirationen är nuet och färgkartan växlar likt årstiderna. Anette har två ledord i sin kreativa process ”Med ytan i fokus, alltid med ett innehåll” är hon en av inredningsspecialisten.ses fantastiska designers!

Anette prints och assiett 3

Trevlig söndag önskar
Inredningsspecialisten