Inspiration till ett bättre hem
Inspiration

DesignDuon – Tulpanernas tid

Vissa dagar lyser vårsolen något underbart och man kan inte låta bli att titta upp och stå och bara njuta av solens strålar mot kinderna. Som vi nämnde redan i vårt förra blogginlägg här hos Inredningsspecialisten så är det nu dags för tulpanerna att pynta våra hem med.

Här kommer några tips när det gäller tulpaner

  • Köp massor. I många butiker finns ofta 5, 7 eller 10 pack man kan få för en billig peng. Men ett tips är att maxa och köpa flera paket. Då får du en maffigare bukett!


Foto: DesignDuon – Elin Wadström

  • Ha inte för stor vas. Tulpaner har ofta lite kortare stjälk vilket gör att blommorna kan drunkna om man placerar dom i för hög eller stor vas. Se därför till att hitta balans mellan tulpanernas höjd och storleken på vasen. (Det är också fint att använda sig av minivaser och pynta med endast några få tulpaner.)


Foto: DesignDuon – Elin Wadström

  • Blanda med andra blommor och växter. En tulpanbukett behöver inte bara bestå av tulpaner utan blanda gärna med andra växter också. Kvistar är jättefint och ger enkelt den där extra höjden som vi nämnde i förra tipset.


Foto: DesignDuon – Josephine Nilsson 

  • Och så avslutar vi med lite skötseltips. Ha kallt vatten. Tulpanerna har en förmåga att blomma väldigt fort. Men om man använder kallt vatten kan man stanna upp blomningsprocessen och få tulpanerna att hålla längre. Låt tulpanerna stå i plasten i en timme i vattnet, detta gör att de håller sig raka längre och byt vatten och snitta om tulpanerna varannan dag, så får du njuta av dina tulpaner längre 🙂

Ha en fin söndag!
Kram från Elin och Josephine från DesignDuon