Inspiration till ett bättre hem
Vardagsrum, DesignDuon
Inspiration

DesignDuon – Tänk helhet!

Äntligen sätter vi igång! Här är första blogginlägg från oss på DesignDuon. En gång i månaden tänkte vi inspirera inom ämnet inredning och hur man lyckats med sitt hem. Vi som driver bloggen DesignDuon heter Elin Wadström och Josephine Nilsson och vi startade vår blogg för att vi ville dela med oss av våra idéer kring design och inredning med bilder från våra egna hem. Idag fokuserar vi på hemmets helhet och hur man kan binda ihop inredningen. Hoppas ni ska bli inspirerade!

Ett vanligt ”fel” många gör när man ska inreda sitt hem är att tänka rum för rum. Oftast kan det dröja länge innan man sätter igång med de olika projekten men ett tips är att tänka helhet redan från start! Ni har säkert hört det förut men en moodboard är alltid en bra start för att få ihop sitt hem.

Vardagsrum_designduon06 Sovrum_designduon01

Det kanske enklaste sättet att få till helheten i ditt hem är genom väggfärgerna. När Designduons ena halva Josephine och hennes sambo flyttade till ny lägenhet i somras bestämde dem sig snabbt för att gå på de vita väggarna i samtliga rummen. Med start i sovrummet valdes sedan kulörer på samma färgskala men olika ljusa/mörka. Sovrummet målades i ”Jotun Elegant”.

Vardagsrum01_designduon Vardagsrum_designduon02

Vardagsrummet målades i en Varmgrå färg från Jotun som heter just ”Varmgrå”. Man kan säga att ”Varmgrå” är samma färg som ”Elegant” fast en ljusare varian, detta gör att färgerna harmoniserar väldigt bra med varandra.

hall_designduon01

En långsmal hall med lite tillgång till naturligt ljus är målad i den ljusaste av hemmets färger. Färgen heter ”Ljus antikgrå” och är även den från Jotun. Långsmala eller små utrymmen med lite tillgång till ljus behöver naturligtvis inte ha vita väggar, men håll dig till de ljusare färgerna!

Vardagsrum_designduon03 Vardagsrum_designduon04
Foton: DesignDuon – Elin Wadström

Ta med dig tänket även när det kommer till dina möbler. Vissa möbler kanske till och med kan få samma färg som väggen?

I och med att den gråa väggfärgen i det här fallet har en gul ton i sig smälter den även ihop fint med skåpet i beige.

Några sammanfattande punkter och tips!

  • Tänk igenom alla dina rum även om det inte är dags att ta tag i samtliga ännu. Tips! Gör en moodboard.
  • Spara ett färgprov från de väggfärger du målat och ta med till färgbutiken när det är dags att ta tag i nästa rum!
  • Välj samma fäger fast olika toner
  • Använd samma tänk när det kommer till dina möbler

 

Ha en trevlig söndag önskar
DesignDuon