Inspiration till ett bättre hem
Inspiration

DesignDuon – Sommardukning

Tredje gången för oss på DesignDuon att blogga här hos Inredningsspecialisten. Tiden springer iväg och i fredags firades midsommar runt om i hela landet. Vi hade turen på vår sida och fick strålande sol stora delar av dagen och perfekta svalkande moln lagom till midsommarlunchen. Hoppas ni hade en fin midsommar ni med 🙂

Juni, juli och augusti är alla månader med mycket firande. Skolavslutningar, studenter, examinationer och midsommarfirande avlöser varandra och det finns många anledningar att bjuda in något på tårta eller en bit mat. Även om man firar jämn födelsedag eller bara vill bjuda grannen på fika så tycker vi på DesignDuon att man ska lägga en liten stund extra på dukningen i sommar. Det krävs inte mycket, och i dagens inlägg ska ni få se en superenkel servettdukning som bara tar en minut eller två för att få fin!

Man behöver inte vika svanar eller elefanter för att få en servett att bli lite vackrare än vanligt och här bjuder vi på en av de enklaste varianten på en fin vikning.

Man tar en servett och lägger den framför sig. Ha servettens stängda sida neråt. Därefter viker du ner en kant som sedan kommer att bli din ficka.

Sommardukning DesignDuon01

Sedan vänder man på servetten och viker in sidorna så att mittendelen blir ungefär en tredjedel av servettens bredd.

Sommardukning DesignDuon02

Sen är du klar. Svårare än så är det helt enkelt inte. Vad man sedan placerar i sin ficka beror på vad man känner och har till hands. Till exempel kan man välja att stoppa ner besticken här. I denna dukningen har det plockats in lavendel från trädgården och en nätt vit blomma knipsades av från en bukett.

Sommardukning DesignDuon03 Sommardukning DesignDuon04 Sommardukning DesignDuon05 Sommardukning DesignDuon08 Sommardukning DesignDuon13

När det gäller en sommardukning eller egentligen vilken dukning som helst så är det bra att hålla sig till några få färger. I dagens dukning valdes vitt, silver och glas tillsammans med blå och lila som accentfärger.

Sommardukning DesignDuon15 Sommardukning DesignDuon12 Sommardukning DesignDuon09Sommardukning DesignDuon14Sommardukning DesignDuon10

Lycka till med sommarens dukningar!
DesignDuon