Inspiration till ett bättre hem
Inspiration

DesignDuon – Klä om en pall

Förra helgen tog jag mig i kragen påbörjade projektet ”klä om pianopallen”. Ett sånt projekt som man funderat på bra länge men liksom inte kommit igång med. Men det genomfördes och jag blev positivt överraskad av hur enkelt det var. Så därför tänkte jag visa hur jag gjorde här idag. Först före-bilder.

pianopall-designduon01 pianopall-designduon02 pianopall-designduon03

Jag började med att köpa in ett tyg. Jag köpte faktiskt ett grått tyg först men tyckte inte alls att det passade när jag väl kom hem så det blev att åka tillbaka till tygaffären med den nya idéen om att sammet skulle nog passa fint till vårt svarta piano och den tillhörande svarta pianopallen. Sagt och gjort ett grönt sammetstyg inhandlades och jag tog fram en hammare att ta bort det gamla tyget med. Insåg då att det nog inte var första gången som den här pallen bytt skepnad eftersom det fanns lite små hål där på undersidan.

pianopall-designduon04

När du sedan fäster det nya tyget tänk på att det är viktigt att stretcha tyget ordentligt. Var med fördel två personer, en till att dra och en som kan sköta häftpistolen. Jag valde att använda mig av en häftpistol då undersidan inte är synlig för den här pallen. Började med att fästa tygen på  mitten för att sedan ta hörnen och därefter resten av tyget.

pianopall-designduon06pianopall-designduon05

Jag lade ner lite extra tid på hörnen och valde att vika dom så som jag brukar vika presentpappret vid paketinslagning.

pianopall-designduon07 pianopall-designduon08 pianopall-designduon09

Två små tips:
– Våga välja ett tyg som sticker ut.
Det var så pass enkelt att klä om pallen att jag lätt kan tänka mig att göra det igen så fort jag tröttnat på detta.
– Testa.
Mitt största tips är nog att inte ta projektet på för stort allvar. Jag gjorde fel en gång men det var bara att dra löst tyget och fästa om.

pianopall-designduon02 pianopall-designduon10

Ha en fin fortsatt söndag!

Foto: DesignDuon – Elin Wadström