Inspiration till ett bättre hem
julstök
Inspiration

DesignDuon – Enkla tips för att städa ut julen

I fredags vad det tjugondag knut, en vändpunkt för många när det gäller julig inredning. Här hemma åkte granen ut för ett bra tag sedan men igår fick även stjärnor och adventsljusstakar sjunga på sista versen!

Så fort julen åker ut vill jag och många med mig blicka framåt mot ljusare tider genom att få in lite vår i hemmer. Därför tänkte vi lista några tips på hur du städar ut julen och plockar in våren!

1. Blommor, blommor, blommor
Ut med alla jultjärnor, amaryllisar och hyacinter. Nu är det dags för tulpanen att ta plats i våra hem! Har du någon amaryllis eller hyacint kvar i kruka är ett tips att snitta bort blomman och sätta i en vas med lite vårigare blommor och gröna kvistar.

IMG_5152-3
Foto: Justien Oltenfreiter

2. Byt ut kuddar
Från murrig burgundy till härlig blå, så kommer det iallafall bli här hemma! Att byta ut kuddar är väl känt att vara ett av de mest effektiva sätten att förnya ditt hem. Till denna kategori hör även plädar och gardiner. Men om man som jag måste sy nya gardiner varje gång man ska ha nya (p.g.a högt i tak) kör jag på neutralt gråa gardiner året om. Nedan ser ni hur ett riktigt bra exempel av Sanna Fisher Nordström, här bidrar även mattan till känslan! Här hos inredningsspecialisten hittar ni flera fina kuddar exempelvis denna fina, eller kanske denna!

2102cde6958d3f11ed136671ceb8b83f_980x0_c_85_ns_v4-640x843
Bild: Sanna Fisher Nordström

3. Lamporna
Kanske kör du på samma lampor som innan adventsljusstakarna åkte upp, eller så är du ute efter nya? Ett tredje alternativ som jag själv har tänkt ge mig på är att byta från mina svarta lampskärmar till vita. Jag funderar också på att spraya foten vit!

lampa-fönster
Bild: addsimplicity

4. Byt soffklädsel
En lite mer drastisk åtgärd kan vara att byta ut din soffklädsel, vi har just nu en mörkgrå soffa och mina planer är att skaffa en ljusare klädsel, då kan man byta lite efter årstider och humör!

gul-kudde
Bild: Josephine – DesignDuon
efter_584d31b42a6b2264aeded404
Bild: Frida Ramstedt – Trendenser

Ha en fin söndag!

– Josephine, DesignDuon