Inspiration till ett bättre hem
Konst
Inspiration

Anette Carlsson Mobergs inspiration

Inspiration
Startsträckan kan kännas oövervinnerlig med alla idéer som jag har i huvudet, var ska jag börja? Att ha något att utgå ifrån stramar upp alla idéer och ger klarhet. I min process utgår jag ofta från en färgskala och givetvis bilder. Inspirationen finns överallt, från modebilder till naturens skiftningar där färgkartan växlar likt årstiderna. Ett moodboards skapar en konkret och tydlig grund. River ut bilder i tidningar, samla bilder på Pinterest. Har hela telefonen full av foton från promenader där intryck finns samlat. Upp med det på väggarna i studion!

Inspiration

Måla
Akvarell, akryl och flytande tusch, mina redskap i den skapande processen. För att inte drabbas av prestationsångest över det vita arket börjar jag ofta med att måla upp ytor, blandar färg och målar upp, låter tuschen rinna över pappret.  Målar på många ytor samtidigt, allt från duk till enkla skissark, arbetar snabbt utan att tänka, musiken står på och penseln för.

Patternplan

Uttryck
Har ofta en längtan efter en form eller en färgkombination, det kan också handla om att hålla penseln på ett visst sätt. Bilderna får olika uttryck beroende om jag målar på golvet eller sitter vid ett bord. Det är också en del av utforskandet.

Patternplan

Reflektera
Målar på många ytor samtidigt, allt från duk till enkla skisspapper, arbetar snabbt för att sedan samla ihop och reflektera. Själva reflekterandet och begrundandet är en betydande del av skaparprocessen. Lika snabbt som processen startar upp lika fort blir allt stilla. Använder stillheten till att reflektera, detta för för att se hur jag ska gå vidare. Lägger ut alla målade ytor, tittar och funderar. Det kan vara ett landskap som tar form, en färgyta som bara vill ha en mönsterbild på sig, färg på färg. Kastar en blick på moodboardset för att inspireras formerna och uttrycken.

Patternplan

Avslut
Går tillbaka till bilderna, håller på med många samtidigt, målar upp abstrakta landskap till figurativa former. Låter det ta tid. Vissa saker får vila i lådor efter dagens slut andra blir inspiration till en fortsättning. Bilderna blir som ringar på vattnet. Jag slänger aldrig något jag tagit fram, om jag inte använder hela bilden klipper och klistrar jag eller målar över. Inget har tagits fram i onödan, allt gör sitt till. Kanske inte nu men längre fram, vem vet allt öppet. Nyfikenhet och reflekterande tar måleriet mig i hand. Låter det leda mig, undrar hur nästa bild blir?

Patternplan konst

Kolla in vad Anette Carlsson Moberg har i vår webbshop och ha en fin söndag!
Önskar Inredningsspecialisten