Inspiration till ett bättre hem

Uppdaterat 2016-02-09

Allmänna villkor för köp av vara på Inredningsspecialisten.se

Vi vill att du ska känna dig trygg när du handlar hos oss. Därför följer vi alltid Konsumentköplagen (1990:932) och Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59).

Är det något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss på info@inredningsspecialisten.se

  1. Allmänt

Inredningsspecialisten.se drivs av InteriorAction, org.nr. 820823-5922, med adress Bergartsgatan 12, 42243 Hisings Backa och telefonnummer 0766-377850 (nedan kallad ”Inredningsspecialisten”).

Vid köp ingås avtal mellan kunden och den formgivare som marknadsför sina produkter på inredningsspecialisten.se (”Designern”). Ytterligare information om varje Designer finns på dennes egen sida hos Inredningsspecialisten.

Designernas produkter visas upp och beskrivs i en webbshop på www.inredningsspecialisten.se. Köpet förmedlas och administreras av Inredningsspecialisten.

  1. Produkterna

De bilder som presenteras av respektive produkt skall ses som illustrationer och kan ej garanteras återge produktens exakta utseende. Färg är ofta svårt att återge på ett korrekt sätt på olika bildskärmar.

  1. Priset

Alla priser som anges på inredningsspecialisten.se är inklusive moms.

  1. Leveransvillkor

Produkterna skickas direkt från respektive formgivaren vilket innebär att du får flera paket på posten om du handlar av flera formgivare. Leveranstid för respektive produkt anges i webbshopen.

Pris för frakten kan variera beroende på från vilken formgivare du handlar. Innan du godkänner köpet får du information om vad frakten kommer kosta.

Om leveranstiden blir längre än vad som angivits i din orderbekräftelse, så meddelar vi dig detta så fort förseningen kommit oss tillkänna. Du har givetvis rätt att häva ditt köp i omedelbart samband med att du mottar sådan information.

  1. Ångerrätt och byten

Du har ångerrätt gäller i 14 dagar från det att du har tagit emot varan. Du har självklart rätt att öppna förpackningen för att titta närmare på varan. Varan som returneras måste vara oanvänd, i hel originalförpackning samt i oskadat skick. Returer som inte är i sådant skick kommer inte att godkännas.

Kontakta alltid oss på info@inredningsspecialisten.se innan du returnerar en vara, så får du information om returadress. Ange alltid ditt ordernummer vid retur.

Vid byte eller retur av vara står du själv för returkostnaden.

Återbetalning av ordersumman skall göras av Inredningsspecialisten inom 30 dagar från det datum då den returnerade varan mottagits och godkänts av formgivaren.

För det fall du inte hämtar ut en vara som du beställt, kommer kostnaden för tillbakafrakten dras från det pris du betalt in för produkten.

 

  1. Specialanpassad vara

Sedvanlig ångerrätt enligt ovan gäller inte om en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras eller ges en tydlig personlig prägel efter dina särskilda önskemål. Om varan du beställer är av denna typ framgår i produktinformationen i webbshopen samt i orderbekräftelsen.

  1. Reklamation

Kontakta oss på info@inredningsspecialisten.se ifall du vill reklamera en vara. Ange alltid ditt ordernummer vid reklamation.

Inredningsspecialisten ger dig gatuadressen till Designern som du ska skicka tillbaka produkten till. Vid reklamationsärenden står respektive kund för returfrakten.

Återbetalning av ordersumman skall göras av Inredningsspecialisten inom 30 dagar från det datum då den returnerade varan mottagits.

  1. Betalningssätt

Kunden betalar för varan/varor inklusive frakt, på hemsidan, via betaltjänsten Stripe.

Både www.inredningsspecialisten.se och webbshopens kassa är krypterad så att ingen känslig information såsom lösenord eller kreditkortsnummer skickas i klartext. Anledningen till dettas är att göra ditt köp säkrare.

Inga kortnummer hanteras av Inredningsspecialisten.

  1. Hantering av personuppgifter

Inredningsspecialisten sparar dina personuppgifter (mejladress och namn) i vårt kundregister. Ingen obehörig har tillgång till detta register och inga personuppgifter kommer lämnas ut till tredje part, förutom det företag som hanterar betalningslösningen (Stripe).

Du kan när som helst kontakta oss för att ta del av de personuppgifter som lagras om dig, samt ändra eller radera dem. Kontakta oss på info@inredningsspecialisten.se.

  1. Övrigt

Inredningsspecialisten förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris eller på grund av att ett försäljningsobjekt utgått, förbehåller sig Inredningsspecialisten rätten att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp.

Tvist i anledning av dessa allmänna villkor hänvisas till allmänna reklamationsnämnden (ARN) eller svensk domstol.