Inspiration till ett bättre hem
Lisa Hult Sandgren
Inspiration

Från det ena till det andra – Lisa Hult Sandgren

För drygt ett år sedan valde jag att starta ett eget företag med försäljning av egengjorda verk. Det är ett ganska knepigt val eftersom man lever mer på bekräftelse än på en inkomst. Men jag har aldrig ångrat mitt språng in i ovissheten. Det har varit ett spännande år med roligt innehåll och många avvägningar, ska jag göra si eller ska jag göra så.

Jag har mötts av både ja-sägare och nej-sägare och så är det ju, alla kan inte gilla det man gör. Man måste bara bli bättre på att absorbera det positiva och låta det negativa rinna av. Jag startade företaget med en djurkollektion som jag skapar i Illustrator. Att det blev grafiska motiv var rätt självklart eftersom jag jobbat med Adobe-programmen i många år. Vad jag inte visste då var att jag skulle upptäcka helt nya vägar att gå.

En dag i våras när jag letade i mina gömmor hittade jag en plåtask med vattenfärg som jag haft när jag var liten. Jag började måla lite på kvällarna bara för att göra något mer kulturellt än att se på TV och upptäckte snart att det var något jag ville utveckla och arbeta mer med. Jag började öva på olika motiv så som blommor, barnboksfigurer, landskap och träd. Så när en björktrast olyckligtvis krockade med vårt uterum och låg död på altanen blev det starten på min fågelfrenesi. Helt novis och utan konstutbildning i ryggen har jag utvecklat min egen teknik och under hösten bytte jag nästan fokus helt från datorn till pensel och papper.

Akvarell konst
Den döda björktrasten.

Lisa Hult Sandgren
Collage med rödhaken, flaskorna, örnen och trädet.

Öva, öva, öva är mitt mantra just nu och jag kan se en klar förbättring i mina motiv. Inför varje ny målning studerar jag fågeln i bland annat Lars Johnssons fågelböcker. Jag gillar att måla naturtroget och strävar efter att fånga fågelns karaktär och utseende. Kanske vågar jag släppa på det korrekta och exakta när jag blivit mer varm i kläderna. Just nu har jag valt att trycka upp 6 olika fåglar i en begränsad upplaga på 20 stycken och de finns till försäljning här på Inredningsspecialisten, gå gärna in och titta! Det ska bli spännande att se vart det bär hän med min nya konstväg, det är som en liten förälskelse kan man säga och jag hoppas vi får en långvarig relation, akvarellen och jag!

Lisa Hult Sandgren akvarell
Collage med skata, sidensvans, domherre, hackspett, blåmes. (till shop)

Lisa Hult Sandgren akvarell
Ibland är det inte lika lätt att få något gjort när man jobbar hemifrån.

Här ser du Lisa Hult Sandgrens nya fantastiska kollektion. De hängs med fördel tillsammans, två och två eller varför inte skapa en bildvägg med andra bilder ur denna kollektion tillsammans med bilder du redan har och/eller av samma färger.

Ha en fin söndag!
Önskar Lisa & Inredningsspecialisten